Віялові відключення світла на Львівщині: невдовзі будуть графіки

світло
Фото з відкритих джерел

З 25 жовтня на Львівщині запровадили вимушені відключення електрики через те, що споживання в енергосистемі країни наближається до рівня вищого за рівень виробітку електроенергі. Невдовзі будуть сформовані графіки.

Про це повідомив Максим Козицький, очільник обласної військової адміністрації.

Від ранку на території Львівської області запровадили вимушені відключення. Причина обмежень – загроза дисбалансу між споживанням та генерацією електроенергії. Тобто, споживання в енергосистемі країни наближається до рівня вищого за рівень виробітку електроенергії в ній.

«Станом на зараз «Львівобленерго» формує та готує до оприлюднення графіки відключень на найближчі дні, щоб ви могли планувати свій час», - йдеться в повідомленні.

Очільник ОВА додає, що працюють також над тим, щоби тривалість відключень не перевищувала 4 години.

«Важливо розуміти, що в Україні є одна енергосистема і Львівщина є її частиною. Відтак, чи буде баланс у споживанні та генеруванні електроенергії залежить від усіх областей нашої держави. Кожен з нас може зробити свій вклад у зміцнення енергосистеми держави», - пояснює Козицький.

Для цього слід дотримуватися таких правил:

  • Раціонально використовуйте електроенергію. Вимкніть усі прилади, якими зараз не користуєтесь. Максимально обмежте використання електроенергії у пікові години навантаження на енергосистему – з 08:00 до 11:00 та з 17:00 до 23:00.
  • Суб'єктам господарювання: вимкніть рекламу, підсвітки та зовнішнє освітлення після завершення робочого часу і упродовж комендантської години.
  • Якщо є така можливість, підприємствам слід частково перейти на роботу в нічний час.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: