Ексгенералу СБУ Наумову, який переховується за кордоном, оголосили підозру

bc8638b5-80f21a523a94631bccdf5d18f429cc52

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру у шахрайському заволодінні 3,2 млн грн ексгенералу СБУ Андрію Наумову, який переховується за кордоном.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Встановлено, що у 2019 році посадовець очолював одне із державних підприємств, але вирішив піти працювати в СБУ. 

Замість того, щоб звільнитися з державного підприємства, Наумов повідомив працівників відділу бухгалтерського обліку та звітності підприємства про те, що його начебто призвали на військову службу до СБУ.

При цьому він влаштувався до СБУ не за призовом і мав би звільнитися з попереднього місця роботи. Проте, завдяки хибній інформації яку він надав, підприємство продовжувало виплачувати йому заробітну платню, як призваному військовослужбовцю. 

Таким чином він одночасно отримував заробітну платню як на державному підприємстві (приблизно 160 тис. гривень на місяць), так і в СБУ, а завдані державі збитки склали 3,2 млн гривень. 

Тепер Андрію Наумову загрожує 12 років за ґратами.

Нагадаємо, раніше Наумову ДБР вже повідомило про підозру у привласненні, розтраті майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, та у зловживанні владою або службовим становищем (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 364 КК України). Підозрюваного було оголошено у міжнародний розшук. За даними слідства, він перебуває на території Республіки Сербії. ДБР скерувало документи на екстрадицію підозрюваного.

У 2018 році він обіймав посаду директора ДП «Центр організаційно-технічного і інформаційного забезпечення управління зоною відчуження». Встановлено, що на цій посаді він уклав із фіктивним підприємством завідомо економічно невигідний договір. Це спричинило тяжкі наслідки Державному підприємству та було зроблено в інтересах третіх осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: