Нідерланди продовжать тренувати українських новобранців

Interflex
Міністр оборони Нідерландів на тренуваннях українських бійців у Великобританії.

Нідерланди підтвердили продовження підготовки Збройних Сил Україна на тлі війни з росією.

Про це заявила міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен, повідомляє The Defense Post.

Підтримка буде зосереджена на очолюваній Великобританією операції Interflex, широкомасштабній програмі військової підготовки, яка включає 10 000 нових і досвідчених солдатів.

«Кабмін вважає важливим продовжувати надавати активну підтримку зміцненню українських збройних сил, поки триває війна, - сказала Оллонгрен, - Мета полягає в тому, щоб через ці масштабні навчання зміцнити та модернізувати Збройні Сили України, щоб вони могли захистити себе від російської агресії».

За даними міністерства оборони, близько 90 інструкторів із голландської армії були направлені до Великої Британії для роботи разом із інструкторами з Данії, Фінляндії, Канади, Нової Зеландії та Швеції.

Королівська армія Нідерландів направила 13-ту легку бригаду, що базується в Ойрсхоті, для підтримки новобранців у тренуваннях, таких як поводження з вибуховими речовинами, тренування зі зброєю та надання медичної допомоги на полі бою.

Окрім тактичної підготовки, українські військові також проходять навчання з гуманітарного права війни та протидії кіберзагрозам.

Тим часом офіцерів голландської армії також було направлено до британського штабу, який організовував операцію Interflex.

«Зазвичай таке навчання займає кілька місяців. Тому це дуже інтенсивно як для учасників, так і для наших тренерів, які зайняті зі самого ранку до пізньої ночі», – пояснила Оллонгрен.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: