путінська армія програє на полі бою ЗСУ, - генсек НАТО

Столтенб

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що російська армія програє українській, в той час як ЗСУ стають дедалі сильнішими.

Про це повідомляє СNN.

«Президент путін зазнає поразки на полі бою. Він відповідає новими невибірковими атаками на українські міста проти цивільних осіб і критичної інфраструктури, а також небезпечною ядерною риторикою», – сказав Столтенберг на прес-конференції з прем’єр-міністром Румунії Ніколае Чука в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі.

«З кожним тижнем українські війська стають все сильнішими та краще екіпірованими», – заявив генсек.

Також Столтенберг сказав, що успіх України на полі бою може дати Києву сильнішу руку в будь-яких майбутніх переговорах.

«Більшість воєн закінчуються за столом переговорів. І в той же час ми знаємо, що те, чого Україна може досягти за столом переговорів, цілком залежить від сили на полі бою. Тому нам потрібно зміцнити їхню позицію за столом переговорів, надаючи військову підтримку», — сказав він, — чим сильніша Україна на полі бою, тим більша ймовірність того, що ми матимемо політичне рішення, яке забезпечить Україні перемогу як суверенної незалежної держави в Європі».

Окрім цього він зауважив, що кремлівські заявив щодо використання Україною так званої «брудної бомби» на своїй території, можуть бути привід для ескалації конфлікту москвою.

«Ця заява абсурдна, — сказав він, — союзники відкидають ці неправдиві звинувачення, які можуть бути приводом для ескалації конфлікту. НАТО не злякається та не буде стримуватися у підтримці права України на оборону стільки, скільки потрібно».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: