Здійснили мрію за нього: вийшла друком книга Героя України Тараса Матвіїва

msg-1177972036-9424

Вийшла друком збірка Героя України Тараса Матвіїва. 10 липня в день других роковин смерті Тараса, вийшла друком книга «Мої думки | ритмопроза». Літературною редакторкою та упорядницею книги стала його мама – Валентина Матвіїв. 

Про це повідомляють у Львівській ОВА.

Презентація книги вже відбулася в Жидачеві та Ходорові. Всі охочі зможуть відвідати презентацію у Львові та інших містах – дати проведення повідомлять пізніше.

Для батьків особливою місією стало здійснення мрій сина, які він залишив. Серед переліку з 51 мрії на другому місці було видати книгу з власними творами. Першою в списку була «Перемога: Крим і Донбас».

«Здійснили цю мрію за нього ми, батьки – як уміли, як відчували, як осягнули. Та всі, хто вже тримав цю першу ластівку в руках, кажуть, що вона неймовірна, і це приємно. Гадаю, вони кажуть правду, бо хіба ж могло бути інакше, коли в неї вкладена неймовірна синова душа і наша неймовірно батьківська любов», – розповіла мати Героя.

Довідка

Тарас Матвіїв – Герой України, випускник факультету журналістики ЛНУ ім. І. Франка, громадський діяч, журналіст, учасник Революції Гідності, командир взводу 24-ої окремої механізованої бригади. Він загинув 10 липня 2020 року внаслідок російського обстрілу під с. Троїцьке (Луганщина). Тарас Матвіїв ціною власного життя врятував від смерті двох побратимів.

Указом Президента України молодшому лейтенантові Тарасу Матвіїву за особисту мужність, виявлену в захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові було присвоєно звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: