Дорога війни: на росії масово підривають залізничні колії

skynews-stop-the-wagons-railways_5944430

російська антивоєнна група підірвала залізничну колію, намагаючись перешкодити поставкам зброї для окупаційних військ.

Про це повідомляє Sky News.

російські залізниці мають вирішальне значення для забезпечення її вторгнення в Україну, але з більш ніж 20 000 милями колій система є вразливою для атак громадян, які виступають проти війни. І це саме те, що, здається, відбувається.

Губернатор Білгородської області росії заявив у понеділок, що вибуховий пристрій пошкодив залізницю біля селища Новозибково.

російське матеріально-технічне забезпечення – те, як вона підтримує постачання та зв’язок зі своїми наземними силами – зазнає дедалі більшої напруги в міру того, як триває війна.

Пошкодження російської логістики стало ключовим фактором підтримки контрнаступу України.

Останній напад на залізниці, які москва використовує для надсилання поставок в Україну – цього разу, очевидно, зсередини росії – лише посилить труднощі.

Війна не пройде

Новозибково знаходиться зовсім недалеко від кордонів росії з білорусією та Україною і є основним залізничним сполученням з південною білоруссю.

Відповідальність за диверсію взяла на себе російська антивоєнна група «Стоп вагони».

У повідомленні в Telegram група заявила, що невелика вибухівка завдала стільки шкоди, що рейки потрібно буде повністю перекласти.

«Війна не мине!» додав він.

На фотографіях, які поділилися групою, видно, що в одній частині відсутній великий шматок рейки, а в іншій — щілина з погнутими рейками.

Широка тенденція дисидентських атак

Однак у твіті про інцидент у середу Міністерство оборони Великобританії обговорювало значення атак на російські залізниці.

У відомстві заявили: «Це принаймні шостий інцидент диверсії на інфраструктурі російської залізниці, про який заявляла «Стоп вагони» з червня.

«Це частина ширшої тенденції дисидентських нападів на залізниці як у росії, так і в білорусі», - підкреслюють у міністерстві.

Оскільки довгі ділянки російського залізничного сполучення проходять через ізольовані райони, систему «надзвичайно складно захистити від фізичних загроз», заявили в Міноборони.

У ньому додається: «російське керівництво буде дедалі більше стурбоване тим, що навіть невелика група громадян було достатньо для протистояння конфлікту, щоб вдатися до фізичного саботажу».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: