Німеччина випробувала лазерну зброю проти ракет та безпілотників

Screenshot_20221027-203406_Chrome

На фрегаті військово-морських сил Німеччини пройшло багатообіцяюче випробування високоенергетичної лазерної зброї проти безпілотників та атакуючих ракет.

Як передає Укрінформ із посиланням на Presseportal, про це повідомило федеральне відомство з питань обладнання, інформаційних технологій та застосування збройних сил (Бундесвер) Німеччини.

"На борту фрегата "Саксонія" Федеральне управління обладнання, інформаційних технологій і застосування Бундесверу (BAAINBw) спільно зі спеціалістами військово-технічних управлінь 71 і 91 та ВМС Німеччини проводить випробування застосування високоенергетичної лазерної зброї проти безпілотників противника та атакуючих ракет", - йдеться у повідомленні.

Під час випробувань було вперше здійснено бойовий постріл у морі перед військовим полігоном Путлос, "і результати випробувань показують, що лазерна зброя має потенціал для значного розширення можливостей Бундесверу".

Зазначається, що після майже десяти років інтенсивних досліджень лазерних ефекторів "результати цих зусиль були об’єднані в демонстратор, який інтегрує всю функціональність у 20-футовому контейнері – від розвідки й обробки даних до бою за допомогою лазера високої енергії".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: