Пенсіонерка з Бахмута готується до протезування у Львові (відео)

1-6e851357

66-річна Ірина Пономаренко потрапила під обстріл на початку вересня. Вона втратила праву ногу, ліва – була понівечена.

Жінку дивом вдалося врятувати – медик, який був поруч, відвіз поранену до лікарні. Вперше після травми до тями пані Ірина прийшла лише за тиждень, повідомляє Львівська міська рада.

У лікарні Дніпра жінці ампутували ногу і стабілізували стан. Далі її евакуювали до Львова, у Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ Першого медобʼєднання Львова. Перед хірургами та ортопедами-травматологами постало надзавдання: врятувати ліву ногу, тож вони вдалися до реконструктивної операції.

Під час багатогодинного втручання розтрощену кінцівку спершу вкорочують, прибираючи неживі тканини, потім закривають рани мʼязовим клаптем та пересаджують шкіру. Все вдається зробити за одну операцію, яка минає успішно.

Рідним жінки тоді сказали, що вона загинула. «Мене переплутали з іншою жінкою. А я боялася, що не вижили вони», – ділиться пані Ірина. Тож опинилася у Львові з однією надією: ще колись обійняти рідних – і вони її знайшли.

Нині пані Ірина розпочинає процес реабілітації, і він буде довгим. Кістка на лівій нозі має зростися. Одночасно жінку готують до протезування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: