путін все ще хоче захопити всю Україну – ISW

Screenshot_20221027-085830_Chrome

Цілі російського президента Владіміра Путіна у війні проти України досі не змінились і він все ще вірить у перемогу військовим шляхом. А тому він не зацікавлений у серйозних переговорах.

Такі висновки зробили аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) у своєму звіті за 26 жовтня.

ISW зауважує, у заявах зустрічі з представниками спецслужб СНД 26 жовтня Путін сказав, що Україна «втратила суверенітет», США використовують Україну як «таран» проти Росії, союзної держави Росії та Білорусі, ОДКБ та СНД. Його наратив підсилив спікер Держдуми РФ В’ячеслав Володін, заявивши, що «Україна втратила здатність існувати як держава», «Україна окупована НАТО» і «[Україна] стала колонією США

«Риторика російського президента Владіміра Путіна свідчить про те, що він не зацікавлений у серйозних переговорах з Україною та зберігає максималістські цілі щодо війни, – вважають аналітики ISW. – Ця мова несумісна з переговорами на рівноправній основі про припинення вогню, не кажучи вже про вирішення конфлікту, який розпочала Росія. Натомість це рішуче свідчить про те, що Кремль все ще прагне військової перемоги в Україні та зміни режиму в Києві, що вплинуло б на постійну переорієнтацію України від Заходу та під контроль Росії»

Ця риторика, на думку експертів Інституту, вказує на те, що цілі Путіна виходять за межі територій, які він назвав своїми (неокуповані частини Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей – ред.), не кажучи вже про території, які фактично контролюють його сили.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: