рф взяла фото зі Словенії для фейку про «брудну бомбу» України

радіація

Словенія заявила, що одним із зображень, які росія використовувала, щоб стверджувати, що Україна планує підірвати «брудну бомбу», було старе фото детекторів диму, зроблене в Словенії.

Про це пише The Defense Post.

«Фото, використане Міністерством закордонних справ росії у своєму дописі в Twitter, є фотографією ARAO (Словенського агентства з управління ядерними відходами) 2010 року», — підтвердив AFP у середу Драган Барбутовскі, радник прем’єр-міністра Словенії Роберта Голоба.

Він додав, що зображення було «використано без відома ARAO».

У понеділок москва заявила, що Україна майже завершила розробку «брудної бомби» після того, як міністр оборони росії під час розмови з колегами з НАТО заявив, що сили Києва планують використати таку зброю.

«Згідно з наявною у нас інформацією, дві організації в Україні мають конкретні вказівки щодо створення так званої «брудної бомби». Ця робота знаходиться на завершальній стадії», – заявив у понеділок генерал-лейтенант ігор кириллов.

Заяву було проілюстровано зображенням, опублікованим у Twitter, на якому показано нібито «здатність України створити брудну бомбу» та включало мішок із нібито ядерними відходами та слово «Radioaktivno» (радіоактивний) словенською мовою.

«Це зображення було використано для професійних презентацій для широкої та зацікавленої публіки як пояснювальний матеріал ARAO», - заявив глава словенського агентства Санді Вірсек у заяві.

Він додав, що предмети в сумці були «детекторами диму, які підлягають загальному користуванню» і не містили жодного з радіоактивних матеріалів, перерахованих росією у своєму твіті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: