Румуни їздять на шопінг та лікувати зуби в Україну: війна не лякає

Screenshot_20221027-172934_Chrome

Громадяни Румунії регулярно їздять на шопінг та лікування в Україну, незважаючи на війну. Головний центр для закупівель – Чернівці, який розташований лише за 35 км від кордону.

Про це йдеться в сюжеті Euronews, передає BukNews.

Румунів приваблюють низькі ціни, насамперед на продукти та мийні засоби. Мешканці прикордонних з Україною районів завжди приїжджали по покупки до Чернівців. Наразі вони повернулися до цієї звички, оскільки в цьому місті немає обстрілів.

У жовтні через прикордонний пункт у румунському Сереті щодня проїжджали в середньому три тисячі людей, кілька сотень з яких – румуни. За їхніми словами, в Україні вигідніше купувати борошно, цукор, олію та пральний порошок – в Україні вони дешевші на третину.

"Я поїхав до Чернівців по деякі речі, які дешевші, ніж у Румунії, приблизно на 30-40%. Коли їдемо, ми складаємо список найнеобхіднішого: трохи цукру, трохи борошна, трохи олії, трохи того й іншого", – розповів один із громадян Румунії, який повернувся з Чернівців із покупками.

Ще одна популярна українська послуга – лікування зубів. Як зазначив Василе Цикаль, він чотири рази їздив до стоматолога у Чернівцях. Дантисту в Румунії Цикаль заплатив би 2500-3000 євро, а лікування в Україні коштувало йому 1000 євро. Тобто різниця в ціні на стоматологічні послуги відрізняється втричі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: