Секрети блиску ювелірних виробів

istockphoto-1133468656-612x612-1
Jeweller hand polishing and cleaning jewelry diamond ring with micro fiber fabric

Будь-які прикраси з часом втрачають первісну красу — це цілком нормальний та очікуваний процес. Але завдяки правильному догляду улюблені аксесуари завжди матимуть бездоганний вигляд. Існує багато способів, які допоможуть очистити срібний браслет жіночий або чоловічий, ланцюжки, сережки, а також каблучки. Головне, дотримуватись базових рекомендацій, які допоможуть не зіпсувати дорогоцінний ювелірний виріб.

Найпростіший спосіб очистити прикраси зі срібла

За допомогою підручних засобів можна зробити найпростіший розчин, на приготування якого будуть потрібні лічені хвилини. Складові:

  • сода;
  • сіль;
  • вода.

Дно ємності потрібно застелити фольгою і додати сипучі інгредієнти. Отриману суміш залити склянкою гарячої води та ретельно перемішати розчин, що вийшов. Занурити прикраси та закрити фольгою. Через 15-25 хвилин аксесуари виглядатимуть, немов нові, повернувши гарне сяйво.

e4vP6zNUeWgAKViD4BO9gwphwdBuF7duBslxTV5ah0RH2_8iAcsQN86F4ITpBkFSu9MudzZ1eX_Wb-csZgYMVqWNil6-R6gkHqrIfREbds_VvoUMbGSV9qAydzJazqS7aXDPlDi0Wc-_EHr2-4V-6azoIbeB2cS9GYDrq_U24DyZWn0kjvAIfl1utVUV

Кислоти для чищення срібних виробів

З лаконічними ювелірними браслетами та ланцюжками зазвичай не виникає складнощів, а от сережки та каблучки, прикрашені великою кількістю дорогоцінного каміння, потрібно чистити з особливою обережністю. Якщо потрібно обробити прикраси, виконані винятково зі срібла, без додаткового декору, можна використовувати такі засоби:

  • Газовані напої. Звичайна Coca-Cola може розчинити темний наліт. Потрібно лише заповнити ємність невеликою кількістю напою (рідина повинна повністю покрити аксесуари). Час дії становить близько пів години.
  • Оцет. Розчин готують із розрахунку 5 ложок оцтової кислоти на 1 літр гарячої води. Срібло занурюють на 20-30 хвилин, і наліт зникне.

Після очищення виробу потрібно його ретельно вимити проточною водою та повністю осушити паперовими серветками або рушником із натуральних тканин. У жодному разі не можна залишати срібло вологим: через це матеріал тьмяніє і може бути зіпсований.

 

Ефективний та безпечний засіб для очищення срібних прикрас

Професійні очищувачі універсальні та підходять для всіх видів ювелірних виробів. Вони прості у використанні: потрібно лише керуватися інструкцією, яку виробник написав на упаковці, та дотримуватись рекомендованого часу впливу.

За допомогою спеціальних засобів можна легко почистити золото і срібло. А вартість такого придбання цілком окупається, адже воно неодноразово стане в пригоді своїй власниці, а також допоможе зберегти бездоганний зовнішній вигляд улюблених аксесуарів. За належного догляду прикраси не втратять блиску та сяйва навіть через довгі роки після покупки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: