США випробували гіперзвукову зброю

Screenshot_20221027-093702_Chrome

Американські військові провели успішний випробувальний пуск компонентів гіперзвукової зброї у Випробувальному центрі на острові Воллопс у Вірджинії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

Зазначається, що під час випробувань у середу зі стартового майданчика було запущено зондувальну ракету, яка провела 11 різних експериментів, призначених для тестування та збору даних для дослідження гіперзвукової зброї для підтримки спільної армійсько-морської програми.

«Цей запуск пройшов надзвичайно добре», - сказав директор програм стратегічних систем віцеадмірал Джонні Вулф.

Дані, зібрані в результаті цих випробувань, допоможуть у розробці гіперзвукової системи для ВМС та гіперзвукової зброї великої дальності для армії.

Як зазначається, це було друге випробування, проведене в рамках програми, спрямованої на розвиток як морських, так і наземних гіперзвукових можливостей. Перше випробування провели у жовтні 2021 року.

Запуск ще однієї ракети запланований на четвер. Вона проведе додаткові 13 експериментів, призначених для розробки гіперзвукової зброї, повідомили у ВМС.

Пентагон зробив розробку гіперзвукової зброї одним зі своїх пріоритетів після того, як Китай провів успішні гіперзвукові пуски минулого року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: