Як доглядати за головними уборами з різних матеріалів

Screenshot_7

Ринок головних уборів пропонує вироби на будь-який смак та колір. Аксесуари шиються з різних матеріалів, тому догляд за ними передбачає дотримання певних правил. Якщо їх не дотримуватись, брендові шапки чоловічі та жіночі дуже швидко втрачають зовнішній вигляд. Як зберегти привабливість шапки? Розкажемо.

Прання хутряної шапки

Хутро, як і будь-який інший матеріал, може забруднитись. І воно вимагає делікатного догляду. Хутряні шапки треба не прати, а чистити. Сліди поту та шкірного жиру з підкладки видаляють знежирюючим засобом. А хутро можна посипати борошном із перемелених вівсяних пластівців. Воно вбере у себе бруд, залишиться лише вичісати частинки з хутряних ворсинок. Якщо це здається занадто складним, зверніться до хімчистки. Професійний догляд точно не може нашкодити хутру, на відміну від невмілого втручання.

В'язана вовняна шапка

Вовняні в'язані шапки можна прати лише вручну у теплій воді. Використовуйте спеціальний засіб для вовни. Не треба терти виріб, докладати максимум зусиль при віджиму. Сушити потрібно аксесуар при природній температурі у горизонтальному положенні. Порушення будь-якого з цих правил може призвести до того, що шапка сяде.

Як доглядати акрил

Акрилові шапки послужать кілька сезонів, якщо правильно їх доглядати. Якщо на етикетці вказано 100% акрил, сміливо прайте шапку у теплій воді, використовуючи під час полоскання кондиціонер. Якщо у складі шапки є певний відсоток натуральної вовни, прати виріб потрібно з дотриманням правил для вовняних головних уборів.

Як доглядати за ангорою

Шапки з ангори не можна прати у машинці. Загалом їх набагато легше зіпсувати, намагаючись вивести локальну пляму або освіжити, ніж аксесуар із будь-якого іншого матеріалу. Оптимальний варіант - віддати головний убір, що забруднився, в хімчистку.

Як не зіпсувати фетр

Щоб капелюх із фетру не втратив форму під час прання, категорично треба відмовитись від пральної машини. Та й полоскати у тазу такий виріб не варто. Локальні забруднення видаляйте тампоном, змоченим нашатирним спиртом. Якщо на поверхні пил і шерсть кота, скористайтеся липким валиком.

Як доглядати за бавовною

Бавовняну бейсболку краще прати вручну в теплій воді при максимальній температурі 40 градусів. Підійдуть м'які миючі засоби, для ополіскування – кондиціонер. Сушить головні прибирання з бавовни треба на болванці далеко від нагрівальних приладів.

Штучне хутро

Шапки із штучного хутра можна прати в машинці, виставивши на ній делікатний режим. Відмовтеся від циклу віджиму. Після прання промокніть аксесуар махровим рушником. Сушіть шапку на болванці, щоб вона не втратила форму.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: