Погода взимку на Львівщині: чи очікувати на люті морози 

25D8D0D9-5C09-4658-AC62-930CA8002022

Цьогорічна зима обіцяє бути важкою. На перебіг подій на фронті у холодну пору насамперед впливатиме погода. Більше того - цивільне населення залежатиме теж від неї, адже є чимала загроза зимувати без світла та газу.

Чого очікувати під погоди взимку на Львівщині розповідає ІА Дивись.інфо начальниця відділу метеорологічних прогнозів Львівського гідрометцентру Олена Смалюх. 

Зими щороку стають теплішими

Синоптикиня розповідає, що за даними минулих років осінь триває до середини грудня. В цей час зазвичай відбувається перехід температури повітря до 0° та мінусової. 

«Варто зазначити, що 2011, 2013 та 2017 роках такого переходу до кінця року не було. Найтеплішим за весь період спостережень, виявився холодний період 2019-20 років. Всі місяці виявилися аномальними і одними з найтепліших за весь період спостережень. Тож середня температура за сезон була +2..+4°», - продовжує фахівчиня.

І зауважує, що зими стають дедалі теплішими та нестійкими. Підвищення максимальної та мінімальної температур повітря взимку, зменшення кількості морозних днів призводять до зменшення тривалості зими та повторюваності снігопадів. 

«Лише іноді спостерігається випадіння мокрого дощу та снігу. Перший сніг може випадати в кінці листопада - на початку грудня, а зникає в кінці березня, інколи у лютому», - зазначає вона.

Олена Смалюх розповідає, що найхолоднішого зниження температури варто очікувати у січні-лютому. Погодні умови в цей період можуть зазнати різких змін. Зокрема у вигляді сильних похолодань, снігопадів, налипання мокрого снігу, утворення ожеледі. 

Фото ілюстративне.

«Натомість у грудні середня місячна температура повітря очікується близькою до норми, у листопаді 2022 року та січні – березні 2023 року передбачається на 1-1.5° вище за норму»,  -прогнозує синоптикиня.

Прогноз погоди на найближчі місяці

На жовтень: середня місячна температура передбачається 7,8° тепла, в гірських районах 6° тепла, що близько до норми.

На листопад: середня місячна температура передбачається 5,2° тепла, в гірських районах 4° тепла,  що на 1-1,5° вище за норму.

На грудень: Середня місячна температура передбачається 0,7° морозу, в гірських районах 2° морозу,  що близько до норми.

На січень: середня місячна температура передбачається 1,1° морозу, в гірських районах 3° морозу, що близько до норми.

На лютий: середня місячна температура передбачається 0,3° тепла, в гірських районах 2° морозу, що на 1-1,5° вище за норму.

На березень: середня місячна температура передбачається 4,2° тепла, в гірських районах 2° тепла, що на 1-1,5° вище за норму.





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: