Що буде з цінами на картоплю, буряк та інші овочі взимку

Screenshot_20221028-074958_Chrome

Через військове вторгнення РФ українці змушені готуватися до важкої зими та робити запас продуктів.

Завідувач сектору овочівництва та картоплярства Департаменту аграрного розвитку Міністерства аграрної політики та продовольства Сергій Гвоздь в ефірі «Суспільне. Новини» розповів, що буде з цінами на картоплю, буряк та інші овочі в Україні.

Він зазначив, що в Україні спостерігається зниження цін на деякі овочі та фрукти:

  • капуста – на 12,2% (до 17,3 грн/кг);
  • буряк – на 5,0% (до 17,8 грн/кг);
  • яблука – на 6,4% (до 15,0 грн/кг);
  • картопля – на 3,8% (до 10,8 грн/кг).

Гвоздь наголосив, що роздрібна ціна картоплі для споживача становить 9-12 гривень за кілограм, очікується зниження ціни до 7-9 гривень за один кілограм.

«Ми спостерігаємо суттєве зниження ціни на картоплю. Адже закінчується збирання урожаю. Цього року засаджені площі зменшились на 36% порівняно з минулим. Але з урахуванням норм споживання, у нас достатня кількість цього продукту, яка повністю задовольняє внутрішнє споживання та продовольчу безпеку. Дефіциту картоплі не буде», – пояснив він.

Чиновник повідомив, що станом на 25 жовтня року в Україні вже зібрано 11,9 млн тонн картоплі всіма категоріями господарств, що становить 73% до орієнтованого прогнозованого валу.

Гвоздь зазначив, що для українського ринку картоплі характерна висока частка виробництва у домогосподарствах населення. Люди на своїх городах вирощують картоплю для власних потреб. Частка такого виробництва становить 98%. І лише 2% виробництва картоплі займають фермерські та промислові підприємства, які потім реалізують цю продукцію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: