США планують передати Україні системи NASAMS на початку листопада – Остін

Screenshot_20221028-073657_Chrome

Сполучені Штати розраховують передати ЗСУ системи протиповітряної оборони NASAMS, а також провести навчання військових на цих комплексах упродовж ближчих тижнів.

Про це заявив у четвер під час брифінгу в Пентагоні міністр оборони США Ллойд Остін, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Чого вони (українці – ред.) потребують понад усе, так це засоби протиповітряної оборони, і тому, коли ми мали останнє засідання Контактної групи з питань оборони України, ми дійсно наголошували на цьому», - зауважив глава оборонного відомства США.

Він підкреслив, що американська сторона, зі свого боку, докладала активних зусиль, щоби забезпечити ЗСУ такими можливостями.

«Ми наполегливо добивалися, щоби вони отримати засоби NASAMS, і ми очікуємо, що наступного місяця – на початку наступного місяця – ми зможемо передати ці засоби й провести тренування військ, залучених там, в Україні», - зазначив міністр оборони США.

Остін також запевнив, що Сполучені Штати продовжать докладати всіх зусиль, аби передати Україні якнайбільше засобів ППО так швидко, як тільки можна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: