З села на Донеччині врятували брата та сестру: діти осиротіли через російську агресію (фото, відео)

c8cd787b-751f-4443-890d-07fb12fe1488

Поліцейські та волонтери врятували двох дітей - брата Андрійка та сестру Олю - які жили у Торському - селі, яке щодня потерпає від російських обстрілів.

Напередодні евакуюватись не дозволив їхній батько, та незавдовго після цього чоловік загинув від ворожого снаряду, який прилетів на подвір'я їхнього будинку, повідомили у Нацполіції України

«До нас у двір потрапив снаряд. Тато в цей час був на вулиці, він саме збирався зайти до будинку, але не встиг, його вбило. Ми дуже злякалися і сховалися», - розповідає 9-річний Андрій.

Хлопчик і його 10-річна сестра Оля не постраждали. Діти жили з батьком в селі Торське. Їхня мама померла, і чоловік сам виховував малечу.

Правоохоронці разом із волонтерами та госпітальєрами організували евакуаційний рейс, щоб забрати дітей з-під обстрілів. Андрійко одразу погодився їхати, а Оля дуже боялася, що їх відвезуть до дитячого будинку.

Поліцейським вдалося заспокоїти дівчинку й вмовити їхати до безпечного місця. Виїхали двома машинами. В одній везли дітей, в іншій – тіло батька, аби не травмувати малечу.

Діти перебувають у Покровському районі, їх забрала до себе рідна тітка. Зараз соцслужби підшукують для сім'ї житло у більш безпечному регіоні.

Нагадаємо, жертвами окупантів з початку повномашстабної війни рф проти України стали щонайменше 450 дітей. Ще понад 820 неповнолітніх - отримали поранення. Найбільше - на Донеччині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: