Топ-13: що подивитися на Хелловін

scaarystories
Guillermo del Toro produced and co-wrote this screen adaptation of the classic kid's horror anthology.

Попереду Хелловін, а отже час поповнити колекцію улюблених фільмів стрічками схожої тематики. Якщо хочете перейнятися цим святом та полоскотати нерви моторошними історіями, ця підбірка фільмів стане вам у пригоді.

Від класичних фільмів жаху до дитячого мультфільму, тут ви знайдете все, аби створити підходящий настрій для святкування Хелловіну.

«Практична магія» («Practical magic»), 1998 рік.

Фільм у якому грають разом Сандра Буллок та Ніколь Кідман не може бути поганим. Вони грають молодих відьом, які використовують магію для поліпшення любовних стосунків. Фільм знятий у жанрах містики та комедії. Гарний настрій буде гарантований.

«Фокус-покус» («Hocus Pocus»), 1993 рік.

Ще більше відьом! Три сестри-відьми повертаються через триста років після страти у рідне місто, аби здійснити своє пророцтво. Проте нові норови людей, чорний кіт та технічний прогрес стають їм на перепоні.

«Відьми-близнючки» («Twitches»), 2005 рік.

Двох сестер-близнючок з чарівного королівства відправляють у наш світ, аби побороти темні сили. Дівчата живуть у різних родинах і навіть не підозрюють про існування одне одного. Але на двадцять перший свій день народження, вони об’єднуються…

«Шоу жахів Рокі Хоррора» («The Rocky Horror Picture Show»), 1975 рік.

Під час подорожі Америкою молоде подружжя зупиняється у великому котеджі доктора Френк-н-Фуртера. Він знайомить їх зі своїм новим створінням – молодим чоловіком Рокі Хоррором. Після цього знайомства вечір Дженет і Бреда набуває нових фарб.

«Страшні історії для розповідей вночі» («Scary stories to tell in the dark»), 2019 рік.

У ніч на Хелловін 1968 року компанія молодих людей потрапляє у старий котедж і знаходить загадкову книгу жахів. Вони й не підозрюють, що скоро стануть її героями. Атмосферний ретро-хоррор, в основі якого дитячі страшні історії, нікого не залишить байдужим.

«Мисливці на привидів» («Ghostbusters»), 1984 рік.

Якщо ви вірите в привидів – отримаєте масу задоволення від фільму. У Нью-Йорку з’являється величезна кількість потойбічних жителів, які лякають населення міста. Троє вчених – парапсихологів кидають їм виклик. Поки вони знайомі лише з теорією, але обов’язково розберуться і на практиці.

«Едвард руки-ножиці» («Edward Scissorhands»), 1990 рік.

Людям не подобаються ті, хто дуже сильно відрізняється від них. Едвард – унікальний юнак, його було штучно створено старим вченим. Але лікар помер, не встигнувши завершити своє творіння, тому замість рук в Едварда гострі леза. Одна родина забирає хлопця до себе додому. Але чи зможе суспільство змиритись з його незвичністю.

«Магазинчик жахів» («Little shop of horrors»), 1986 рік

Неймовірна історія про чудову рослину, яка своїм виглядом приваблювала багатьох покупців до квіткового магазину. Завдяки гарному догляду свого господаря квітка ставала тільки гарнішою. Та чи знали люди, які приходили до магазину, чим любить живитися ця рослина і звідки вона прибула?

«Місце на мітлі» («Room on the broom»), 2012 рік

Мультфільм хоч і триває 27 хвилин, але відповідний настрій на Хелловін після його перегляду гарантований. Дивитися його можна разом з дітьми. Стрічка, знята за однойменною книгою Джулії Дональдсон, розповідає про відьму, яка запросила декількох тварин покататися з нею на мітлі. На мандрівників починає полювання Червоний Дракон. У найвідповідальніший момент мітла не витримує відьму разом з тваринами та ламається. Чи зможуть мандрівники врятуватися від переслідувача?

«Жах на вулиці в’язів» («A nightmare on Elm Street»), 1984 рік.

У фільмі розповідається історія групи старшокласників, яким сниться той самий кошмар про потворного вбивцю з лезами на рукавиці. Сни з ним загадковим чином стають реальністю. Школярі намагаються з’ясувати хто цей чоловік і чому полює саме на них.

«Сяйво» («The Shining»), 1980 рік.

Письменника Джека Торренса запрошують попрацювати в готель «Оверлук», куди він повинен переїхати зі своєю сім’єю на увесь зимовий сезон.  Джек думає, що така робота дозволить йому спокійно попрацювати над своєю книгою в чудовому місці, але в готелі починають траплятися страшні речі. Письменник повільно втрачає контроль над реальністю. Врешті-решт, він починає створювати реальну загрозу для своєї родини.

«Ми» («US»), 2019 рік.

Аделаїда їде на відпочинок до пляжного будиночка свого дитинства разом з дітьми та чоловіком. У першу ж ніч до будинку вриваються озброєні люди, які дуже схожі на них. Сім’я Аделаїди починає боротися за своє життя, проте подальші події їх просто шокують. Виявляється, що уся країна захоплена такими ж близнюками людей. Наприкінці фільму самій Аделаїді відкривається жахлива правда про її дитинство.

«Правда або дія» («Truth or dare»), 2018 рік.

Звичайна дитяча гра перестає бути забавкою, коли потрібно боротися за своє життя з потойбічними силами. Варто тільки одному з друзів збрехати або не виконати запропоновану дію – його очікує жахливий кінець. Залишається тільки гадати, хто переможе у цій злій грі.

Джерело: Всвіті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: