Вивчити англійську за місяць - чи це можливо

image2

У сучасному світі сегмент інформаційного простору англійською переважає над іншими. Це стосується не лише медіа, а й художньої та наукової літератури. Це величезна кількість даних, і часто для їх вивчення немає часу чекати на переклад. Можна або вивчити джерело в оригіналі, або надовго залишитися за бортом. Ритм сучасного життя вимагає результату тут і зараз, тому часто можна зустріти рекламні пропозиції на кшталт «розмовна англійська за місяць з нуля». Але наскільки правдиві такі обіцянки?

 

Чи реально вивчити іноземну мову за місяць

Насамперед не варто вірити привабливим пропозиціям навчитися розмовній англійській лише за місяць або близький до цього термін. Так, сьогодні існує велика кількість тематичних програм, здатних допомогти у вивченні. Але без копіткої праці результату не буде. Буде помилкою вважати, що знаменитий «25-й кадр» або вивчення англійської уві сні принесуть плоди. Достатньо згадати навчання дітей. Навіть вони, вбираючи інформацію, наче губки, і живучи серед носіїв, витрачають роки на те, щоб володіти рідною мовою також добре.

Скільки часу потрібно, щоб вивчити англійську на прийнятному рівні

Чи можна справді вивчити англійську за місяць? Мовна школа English Prime попереджає: якщо порахувати вивчення розмовної мови цей період реальним, то варіантів лише два. Або доведеться займатися англійською велику частину тижня за кілька годин на добу, або позитивного результату не планується спочатку.

Як довго вивчають англійську насправді:

  • 3 місяці. За цей термін легко дійти від рівня А1 (початковий) до А2 (нижчий за середній). За умови занять тричі на тиждень не менше години.
  • 6 місяців. Реально дістатися рівня В1 (середній). Декілька занять на тиждень слід доповнювати відвідуванням розмовного клубу або регулярним спілкуванням з носієм.
  • 9 місяців. Це оптимальний термін досягнення середнього рівня. Цього зазвичай достатньо, щоб вільно розмовляти з англомовними співрозмовниками на спільні теми.
  • 1-2 роки. Більшість тих, хто вивчає англійську, витрачають саме такий період для досягнення оптимального розмовного рівня, з урахуванням пропуску занять і перерв у навчанні.

Вивчити англійську мову за місяць до прийнятного рівня буде можливим хіба що за умови повної ізоляції рідної мови.

Що можна встигнути вивчити за місяць

Як вивчити англійську за місяць до рівня розмовної – питання, яке хвилює багатьох новачків. Але це неможливо, навіть за умови, що навчанню буде віддано весь вільний час. Однак при правильному підході за цей час можна досягти істотних успіхів.

Наприклад, цілком реально запам'ятати більше тисячі слів та стійких розмовних виразів. Але варто розуміти, що йдеться тут про щоденні заняття, не менш як за годину. І більша частина часу має бути віддана саме розмовній практиці. В результаті за місяць можна буде підтримати просту розмову з іноземцем, замовити їжу в кафе або спитати дорогу в незнайомому місті. За такий короткий час це вже великий прогрес. Дуже важливо надалі не закидати заняття, тоді можна буде почуватися впевненіше у закордонному суспільстві.

За сколько можно выучить английский язык | TutorEng

Як вивчити англійську за максимально короткий термін

Частоту занять слід вибудовувати з урахуванням того, навіщо взагалі людина береться вивчення англійської. Наприклад, це навчання чи робота за кордоном. Наведені далі способи навряд чи дадуть відповідь на запитання «Як вивчити англійську мову за місяць?», але суттєво прискорять процес.

Інтенсивні курси

Вибираючи курси, слід брати до уваги частоту занять. Вона має бути не менше 5 годин на тиждень. Важливо враховувати і співвідношення між теоретичними та практичними заняттями – воно має бути 20/80. З розумінням не виникне проблем, якщо теорія буде подаватися російською.

Активне використання англійської на практиці

Відмінний вихід – знайти партнера для навчання, з яким можна буде спілкуватися виключно англійською. Такий варіант занурення навіть за невеликий період здатний надати вражаючі результати. Зрозуміло, спочатку все здаватиметься дуже складним. Але варто пристосуватися, і набагато важче стане просто зупинитися! Помилок боятися не варто. У вивченні нової мови вони неминучі, але легко можна виправити.

Використання сучасних технологій

Без сумніву такі медіа-матеріали, як аудіо-уроки та аудіо-книги, відео-записи, фільми, онлайн-курси та семінари – дуже корисні для навчання самостійно. Особливо варто приділити увагу відео. Адже важливо не лише звикнути до звучання мови, а й звертати увагу на міміку носія. Розбавляти монотонність уроків можна заучуванням улюблених пісень англійською – це одночасно і принесе користь, і принесе задоволення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: