ООН заявляє про обговорення наступних кроків щодо зернового коридору

CE45D2D7-40F3-413D-85D6-C72B85B5B4C4

Союзники Києва, включаючи США, Велику Британію та ЄС, засудили рішення росії вийти з укладеної за посередництва ООН угоди щодо дозволу експорту українського зерна з трьох чорноморських портів.

Про це пише Bloomberg.

Верховний представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель у неділю закликав росію переглянути рішення, незважаючи на те, що російський законодавець заявив, що Москва готова «повністю замінити українське зерно».

Росія призупинила угоду після ударів безпілотників по її кораблям в анексованому Криму. З серпня за угодою Україна експортувала близько 9 млн тонн продовольства, зокрема пшениці та кукурудзи. Ф'ючерси на пшеницю завершилися п'ятничним мінімумом за п'ять тижнів через побоювання щодо попиту, але можуть знову підскочити після кроку росії.

Російський центральний банк послався на інфляційний вплив нещодавнього призову кремлем резервістів для боротьби проти України, призупинивши шість послідовних знижень процентної ставки. Міністр оборони Сергій Шойгу повідомив путіну, що  росія завершила призов 300 тисяч резервістів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: