Пригожин, найімовірніше, почав вербувати у "Вагнер" в'язнів із ВІЛ та гепатитом C, – британська розвідка

_109495561_rusprigozhindexgetty9aug16

До російської приватної військової компанії "Вагнер", найімовірніше, почали набирати людей із тяжкими захворюваннями, зокрема ВІЛ-інфікованих.

Про це йдеться у повідомленні британської розвідки, яке було опубліковано у Twitter міноборони Великобританії 30 жовтня, пише сайт Гордон.

"27 жовтня 2022 року російський бізнесмен євген пригожин опублікував у мережі, очевидно, визнання тверджень про те, що його приватна військова компанія "Вагнер" змінила свої стандарти і вербує російських засуджених, які мають серйозні захворювання, зокрема ВІЛ і гепатит С", – ідеться в повідомленні.

У розвідці наголосили, що роль ПВК "Вагнер" значно змінилася після повномасштабного вторгнення росії в Україну.

"У попередніх конфліктах вона підтримувала відносно високі стандарти набору, і багато з її членів раніше служили професійними російськими солдатами. Приймання в'язнів із серйозними проблемами зі здоров'ям наголошує на підході, який нині віддає перевагу кількості, а не досвіду чи якості. Нещодавно пригожин обговорював плани створення 200-кілометрової оборонної "лінії Вагнера" на сході України. Це потребуватиме великої робочої сили. Є реальна можливість того, що деяких новобранців-засуджених спочатку залучать до роботи зі зведення оборонних споруд", – повідомили у відомстві.

Читайте також: путін перетворив їжу, холод і ціни на зброю проти світу, – Подоляк

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: