Призупинення росією зернової угоди: Байден відреагував 

E9730BAF-84F3-4E1D-ACEB-D1EDC3AAC611

Президент США Джо Байден засудив рішення росії призупинити чорноморську зернову угоду за посередництва ООН, назвавши це «чисто обурливим» і попередивши, що це посилить голод.

Про це пише The Telegraph.

росія в суботу розірвала угоду, яка дозволяє поставки зерна з чорноморських портів, стверджуючи, що Україна атакувала Чорноморський флот поблизу Севастополя на анексованому Кримському півострові 16 безпілотниками вранці в суботу.

Міноборони росії звинуватило «фахівців» ВМС Великобританії в допомозі координувати атаку «терористів». Але Британія заявила, що заяви Росії були неправдивими та спрямованими на те, щоб відвернути увагу від російських військових невдач.

Містер Байден засудив цей крок і сказав, що «в тому, що вони роблять, немає жодних переваг».

«ООН домовилася про цю угоду, і це має бути кінець», — сказав він журналістам.

У листі, з яким ознайомилися ЗМІ, росія повідомила генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррешу, що призупиняє угоду на «невизначений термін», оскільки вона не може «гарантувати безпеку цивільних суден», які курсують згідно з пактом.

росія також попросила Раду Безпеки ООН провести засідання у понеділок щодо нападу, написав у Twitter заступник російського посла при ООН Дмитро Полянський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: