США звинуватили росію в «озброєнні продовольства»

8E68430A-E262-4E9A-A6CD-A6737222926B

Сполучені Штати назвали"обурливою" заяву росії про вихід з угоди про дозвіл на експорт зерна з українських портів і заявили, що москва використовує продовольство як зброю.

Про це пише The New York Times.

"Це дійсно обурливо - збільшувати голод", - сказав президент Байден в суботу, виступаючи перед журналістами в Делавері після того, як він проголосував на проміжних виборах в США.

"У тому, що вони роблять, немає ніяких заслуг", - додав він, маючи на увазі росіян.

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що цей крок росії завдасть величезної шкоди країнам з низьким рівнем доходу, які залежать від української продукції, такої як пшениця, кукурудза та соняшникова олія.

"Призупиняючи дію цієї угоди, росія знову використовує продовольство як зброю у війні, яку вона розпочала, безпосередньо впливаючи на країни з низьким та середнім рівнем доходу та світові ціни на продовольство, а також посилюючи і без того жахливу гуманітарну кризу та відсутність продовольчої безпеки", - йдеться у заяві пана Блінкена. "Ми закликаємо всі сторони підтримувати цю важливу, життєво необхідну ініціативу".

Зернова угода, укладена за посередництва ООН і Туреччини в липні, дозволила комерційним суднам, що перевозять сільськогосподарську продукцію, покинути Україну і перетнути Чорне море до Туреччини, де їхній вантаж буде перевірятися спільним командуванням, до складу якого входять офіційні представники України, росії, Туреччини та ООН.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: