«Сталінський та путінські режими є тотожними», - Фаріон

A71DB458-9201-4534-8B67-7F592E909C03

27 жовтня пройшли 85-роковини знищення української еліти - «Розстріляного Відродження». Сьогодні під час повномасштабного вторгнення режим путіна чинить злочини не менші, ніж радянська влада під час великого терору.

Мовознавиця та депутат ВР 7-го скликання Ірина Фаріон вважає, що причинно-наслідковий зв'язок між у 1937 році та агресією росії сьогодні на території нашої держави є прямим і незаперечним. Все через те, що українці не змогли повністю усвідомити та винести уроків ще з періоду великого терору сталінських репресій.

«Сталінський режим, який панував в Україні тоді і путінський, який зараз триває в росії, є абсолютно тотожними. Незасвоєні уроки повернулися нам сторицею. Хіба не те саме ми спостерігаємо зараз у місцях масових поховань – в Ізюмі, в Бучі, на Харківщині? Важко уявити, що ми побачимо в Маріуполі. 236 ям з закатованими та замордованими – те, що московська влада зробила з українською інтелігенцією», - зазначає Фаріон.

Фаріон виокремлює, що злочини, які робить московська влада є системними, йдеться не лише про 1937 рік. Вони тривали і до того, вони тривають і нині.

«Наша проблема полягає в тому, що ми не домагаємося, щоб росіяни відповідали за те, що вони чинять. Ми нарощуємо ядро, але щоразу приходить російський моховик, який його знищує. І ми ніяк не можемо наростити на це ядро м’язи. Події, які відбувалися тоді і які відбувається зараз спричинені тим, що досі існує пласт українців, який не знає своєї історії. Тому зараз теж відбувається "Розстріляне Відродження".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: