У росії обговорювали ядерний удар по Німеччині перед нападом на Україну, – ЗМІ

Безымянный
Фото: Pete Reynolds / DER SPIEGEL

За кілька тижнів до повномасштабного вторгнення росії в Україну в російській армії обговорювали можливість ядерного удару по Німеччині.

Про це 28 жовтня пише Spiegel із посиланням на перехоплені західними спецслужбами радіопереговори військово-морського флоту росії.

За даними видання, перехоплення було зроблено під час маневрів флоту рф у Балтійському морі наприкінці 2021 року. У них ішлося про ядерні удари по кількох цілях у Німеччині: це Берлін і дві авіабази США у країні – Рамштайн, а також Бюхель, де армія США зберігає ядерну зброю.

Експерти, з якими поговорив Spiegel, розходяться в оцінюванні інформації, перехопленої розвідслужбами. Одні вважають, що використання ядерної зброї часто обговорюють і відпрацьовують на військових навчаннях, у НАТО є така сама практика. Вони не позначають реальної небезпеки. Інші аналітики вважають, що росіяни навмисно обговорювали цілі, знаючи, що їх прослуховують, щоб залякати Захід.

На цьому тлі опитування Civey для Spiegel демонструє, що 51% німців стурбований можливістю початку ядерної війни. Із них 57% бояться удару рф по Україні, а 37% – по Німеччині.

Читайте також: Республіканці проти кроку, що дозволить передавати Україні конфісковані російські активи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: