Диверсант ГРУ готував вибухи на Одеській залізниці: у нього знайшли понад 3 кілограми тротилу

48574b80-c2d5-40a7-b169-0db3b8ea088d

В Україні затримали диверсанта російської воєнної розвідки. Він готував вибухи на Одеській залізниці. У злочинця знайшли понад 3 кілограми тротилу, протитанкову міну та підтривачі.

Про це повідомили у Службі безпеки України першого листопада.

Там розповіли, що учасник російського відомства ГРУ збив розвіддані про перевезення військової техніки, озброєння, боєприпасів і паливо-мастильних матеріалів на окремих ділянках Одеської залізниці. Інформацію мав передати воєнній розвідці країни-агресорки, щоб військові рф готували вибухи на головних логістичних шляхах Сил оборони на південному напрямку.

Щоб виконати завдання, зловмисник встановив поблизу залізничної колії у передмісті Одеси дві дистанційні фотопастки. Ці спеціальні пристрої дозволяли йому відстежувати переміщення рухомого складу в режимі реального часу і отримувати відповідні фото через мобільний додаток, кажуть в СБУ.
 
Для конспірації російський агент постійно змінював зовнішність та канали зв’язку зі своїм російським «куратором». Також він використовував документи, оформлені на підставних осіб, зокрема паспорт громадянина України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: