Росія продає своє пальне в США: знайшла лазівку в санкціях

Screenshot_20221101-195926_Chrome

Американські санкції забороняють імпорт російської нафти і нафтопродуктів, але компанія «Лукойл» знайшла спосіб зробити своє пальне офіційно неросійською.

В кінці травня, через три місяці після того, як США запровадили санкції проти російської нафти, бензин, зроблений з цієї нафти без проблем доставили в портовий термінал в Нью-Джерсі. Звідси його доставили на численні заправки по всьому американському східному узбережжю.

Цей бензин прибув в США з Італії, де його виготовили на нафтопереробному заводі, який належить російському нафтовому гіганту «Лукойл». Як повідомляє Wall Street Journal, це стало можливо завдяки лазівці в амереканських санкціях, яка дозволяє імпортувати в США нафтопродукти, навіть якщо вони виготовлені з забороненої російської сировини. Журналісти видання проаналізували численні портові документи, накладні, а також супутникові знімки, щоб з’ясувати, як Росія продає свої нафтопродукти в США, не порушуючи при цьому санкції.

«Лукойл» - друга найбільша нафтогазова компанія Росії. Їй належить нафтопереробний завод Isab, розташований в італійському місті Сіракузи на Сицилії. 93% нафти, яку тут переробляють, постачається з Росії. Решта надходить з Казахстану. Але нафтопродукти, виготовлені з цієї нафти, вже вважаються італійськими.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: