На Львівщині хочуть зберегти у рукавах понад 100 тисяч тонн зерна

index

На Львівщині діє проєкт зі зберігання зерна, в межах якого планується зберегти понад 100 тисяч тонн зерна від 200 фермерів області.

Про це повідомили у військовій адміністрації регіону.

У засоби тимчасового зберігання зерна (рукави) нині засипали зерно на Самбірщині.

У Львівській та сусідніх областях критичним питанням є зберігання врожаю. У більшості виробників відсутні кошти для самостійного подолання цього виклику, у зв’язку зі збільшенням виробничих витрат (зміна ціни на паливно-мастильні засоби, мінеральні добрива, засоби захисту рослин (ЗЗР) та здорожчанням кредитів, кажуть в ОВА.

За словами менеджера з розвитку аграрних ринків програми USAID АГРО Олександра Приходько, Львівщина на сьогодні є своєрідним хабом, який взяв на себе важливу місію не лише зі збереження агропродукції, але й налагодження експортних шляхів збуту.

«Ми стикнулися з ситуацією, коли ланцюги експорту повністю переорієнтувались, експорт змістився в напрямку до ЄС  і Львівщина це дуже відчула. Навантаження на наші потужності зберігання збільшилось вдвічі. Наявність такої можливості тимчасового зберігання  зерна саме в цей сезон є дуже важливою. Сподіваюсь, що цей досвід буде орієнтований на наступні роки, адже впевнена, що він буде успішним», – розповіла директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА Тетяна Гетьман. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: