«С нєтерпенієм ожидалі пріхода рф с 2014 года»: на Харківщині затримали двох вчителів-колаборантів (фото)

312319044_452699237000112_2758619733533608512_n

На Харківщині затримали двох вчительок, які після окупації перейшли на бік ворога та поширювали пропагандистські наративи росії.

Про це повідомляє Нацполіція.

За даними слідчих двоє працівників школи мали проросійські погляди, відкрито підтримували дії рф проти України. З перших днів окупації населених пунктів Великобурлуцької територіальної громади вони почали співпрацювати з ворогом.

Один із фігурантів - директор навчального закладу – організував викладання освітнього процесу за програмою рф та отримав від окупаційної влади «учєбнікі російского образца». З метою поширення пропагандистської антиукраїнської політики наказав знищити всю українську література та підручники.

Його колега – «спеціалістка» в управління освіти селищної ради – проводила агітаційну роботу серед працівників навчальних закладів та місцевих мешканців, а на російських каналах розповідала, як «с нєтерпенієм ожидала пріхода рф с 2014 года».

За колабораційну діяльність чоловікові може загрожувати до трьох років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років, а жінці - до дванадцяти років позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: