У будинках на Сихові встановили понад 400 індивідуальних теплових пунктів

index
Фото: "Сихів медіа"

У будинках на Сихові встановили 408 індивідуальних теплових пунктів. Тепер мешканці матимуть змогу регулювати тепло у своїх помешканнях, відповідно, економити кошти.

Про це повідомили у міськраді Львова.

Ідеться про проєкт з модернізації об'єктів теплопостачання, який тривав кілька років. Його реалізовує ЛМКП «Львівтеплоенерго» за кошти ЄБРР. Так, на Сихові вже встановили ІТП у житлових будинках, садочках, школах та медзакладах.

Загальна вартість проєкту становить 30 млн євро, з них 10 млн євро – це грантові кошти.

Щодо закупівлі ІТП, то вона відбувалася в межах єдиних торгів. Підписання контракту з підрядником відбулось в липні 2017-го. Виконання контракту, тобто завершення усіх робіт, очікується у грудні нинішнього року.

Станом на кінець жовтня 2022 р змонтовано 408 ІТП, і йде активна фаза налагодження. Проєкт охоплює 29 018 квартир, а це 87 229 мешканців міста.

ІТП дає можливість мешканцям самим регулювати температуру подачі теплоносія, включати і виключати опалення, коли забажають. Тобто подача теплової енергії залишиться централізованою – генерація відбуватиметься від котелень чи ТЕЦ, але мешканці отримають можливість регулювати все у себе в будинку, регулювати грамотно, за допомогою найсучаснішого обладнання. Відповідно у цих будинках мають припинитися скарги на перегріви, адже мешканці самі визначатимуть, яка температура теплоносія їм комфортна.

Як наголосила Галина Гладяк, голова Сихівської районної адміністрації, на сьогодні більше 50% встановлених ІТП вже працюють, і мешканці отримують від них гарячу воду. З початком опалювального сезону усі 408 ІТП працюватимуть на подачу як гарячої води так і опалення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: