У Маріуполі окупанти посилили репресії проти цивільних: городян попередили про глобальну «зачистку»

маріуполь

У тимчасово окупованому Маріуполі Донецької області росіяни посилили репресії. Нині проходить глобальна  «зачистка» у трьох районах захопленого міста, попереджають у законній мерії.

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко розповів, що окупанти посилили репресивний режим у місцях проїзду військової техінки та там, де мешкають росіяни. Ідеться про Центральний, Приморський та Кальміуський райони.

Тим часом окупаційні патрульні у складі комендатури мгб запровадили побудинковий та поквартирний обхід.

Загарбники перевіряють телефони городян на наявність компроментуючих фото, дописів в соцмережах та приватному листуванні. Проводять обшуки домівок в пошуку української символіки, літератури та іншої «зброї». Переписують особисті дані всіх мешканців

«Процес фільтрації не зупиняється. Загальна черга в кількосних показниках лише по Центральному району міста сягає 15 тисяч людей. Щоденно максимально до 30 людей проходять фільтрацію, з них в середньому до 5 людей щоденно зникають через арешти прямо в будівлі райвідділку поліції окупантів. Без папірця про фільтрацію неможливо працевлаштування на будь-яку роботу, тому люди змущені йти на принизливу та ризиковану процедуру заради виживання», - пише радник мера.

І додає, що нещодавно пропагандисти рф повідомили про скасування необхідності дактилоскопії при перетині кордону росії для мешканців окупованих територій. Однак сьогодні вийшло роз’яснення, що це не відповідає дійсності та дактилоскапія залишається нормою для біженців, каже Андрющенко.

«Де-факто, окупаційна влада ще раз підтвердила необхідність проходження фільтраційних процедур задля наявності хоча б натяку на цивільне життя біженців в росії», - зазначив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: