Укрпатент: чиновники держпідприємства привласнили 250 мільйонів на закупівлі бронежилетів для ЗСУ

завантаження

Викрили висопосадовців Укрпатенту, які привласнили собі 250 мільйонів гривень нібито на закупівлі бронежилетів для військових.

Про це повідомили у Держбюро розслідувань 3 листопада.

До схеми причетні ексдержсекретар міністерства економіки, керівництво держпідприємства Укрпатент, а також керівника однієї з благодійних організацій.

Гроші перераховувалися на волонтерські рахунки нібито для закупівлі бронежилетів для військових, але насправді розкрадалися посадовцями.

Керівник держпідприємства мав залишок коштів на рахунку, які міг витратити виключно на статутні потреби.

Директор ДП залучив спільників – головного бухгалтера, яка склала бухгалтерські та фінансові документи для оборудки, а також в.о. державного секретаря профільного міністерства. Остання мала погодити здійснення правочину та створити умови для приховування злочину.

Для привласнення коштів було залучено благодійну організацію. Її директор надав завідомо неправдиві відомості та документи про нібито потребу у закупівлі бронежилетів для ЗСУ. Перераховані «благодійнику» гроші були переведені у готівку через низку фіктивних фірм та привласнені учасниками оборудки.

Після цього директор Укрпатенту виїхав за межі держави. Підстави для його виїзду наразі перевіряються. В.о. Державного секретаря Міністерства з роботи звільнилась, розраховуючи уникнути відповідальності за свої дії.

На рахунки підприємств, що були залучені у схемі виводу коштів, накладено арешти.

Директору та головному бухгалтеру Державного підприємства, в.о. Державного секретаря міністерства та директору благодійної організації повідомлено про підозри. Тепер їм загрожує до 12 років позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: