Священник московського патріархату судиться з батьком загиблої медички

Screenshot_20221104-145522_Facebook

На Волині, у Ковельському міськрайонному суді, 3 листопада розпочали розгляд справи за позовом священника УПЦ Святослава Чижука. Піп позивається до Васися Созонюка, батька загиблої на Харківщині військової медички Олени Созонюк.

Священник звинувачує батька військової медикині у побитті, вимагає грошової компенсації у родини.

Про це повідомляє Суспільне.

На засідання позивач не прийшов. До Ковеля з Турійщини приїхали батьки Олени та її трирічна донька, яка стала сиротою.
Зі слів подружжя Созонюків, конфлікт із попом виник через різні конфесійні погляди.

"Він ішов і сміявся, а я питаю, чого сміється, що моя донька загинула? Взяв і попхнув його. А він написав, що я його побив. Ти мені винен гроші, получив за свою загиблу Олену. То що я йому винен штраф заплатити", – пригадує Василь Созонюк.

Зі слів матері Олени Віри Созонюк, священник сам постійно провокує сварки. В травні жителі села Обенижі вирішили перейти з УПЦ до ПЦУ. Тоді й розпочався конфлікт, який: "усі люди захотіли на українську церкву переходити, але він (священник – ред.) не захотів переходити і з Васею постійно сварився, що це через тебе".

Біля Ковельського міськрайонного суду зібралося до сотні людей. На захист Василя Созонюка приїхали також односельчани з села Обенижі та волонтери.

Підтримати батька Олени Созонюк приїхали також її побратими. Один із них – Сергій Приходько. "Ця ситуація абсурдна, якої не мало бути. Якщо він порядна людина, то мав би забрати заяву. Ми не можемо так це питання лишити, бо Оленка – то наш друг був", – говорить військовий.
Суспільне зв'язалося зі священником Святославом Чижуком телефоном. Зі слів попа, він готовий укласти з батьком загиблої військової мирову угоду.
" – Мене побили не дуже, але я вважаю, що будь-яку людину ніхто не має права бити.

– Із батьком Олени у вас стався конфлікт після того, як церква перейшла в ПЦУ?

— У мене немає ніякого конфлікту з жодною людиною. Я християнин, ні з ким не намагаюся ворогувати", – сказав священник.

Суддя Андрій Чалий клопотання про розгляд справи без присутності священника УПЦ Святослава Чижука відхилив. Наступне засідання запланували на 14-те листопада.

• На початку вересня у селі Обенижі Турійської громади попрощалися з 28-річною військовою медичкою Оленою Созонюк. Жінка загинула третього вересня на Харківщині. Олена Созонюк пішла захищати Україну у квітні 2015 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: