росія проголосувала за резолюцію із засудженням себе самої, – Кислиця

3f7cbc8-bc400a1-302443268-10224761669646909-8883559190598167291-n
Фото: Фейсбук Кислиці

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця, що в резолюцію росії про засудження неонацизму внесли поправку, якою фактично засуджується агресія рф.

Про це Сергій Кислиця повідомив у Facebook і Twitter, пише Українська правда.

"Багато років поспіль (з 2005 року) росія виносила на голосування ГА ООН резолюцію, в якій нібито йшлося про засудження неонацизму. Мовляв, хто ж таке не засудить?

Але текст завжди був сповнений – очікувано – рашистських маніпуляцій. Тому Україна та США завжди голосували проти. російська пропаганда потім робила з цього шоу під назвою "Україна та США не проти нацизму".

Дешевий тупий прикол для внутрішнього споживача" - написав він.

Кислиця зауважив, що цьогоріч не сталося так як гадалося.

росіяни знову винесли на розгляд Третього комітету Генеральної Асамблеї ООН проєкт документа.

"Але завдяки роботі МЗС і Постійного представництва України при ООН вдалося не лише повністю змінити баланс голосів за цю фальшивку, але і включити до неї нове потужне формулювання. Воно говорить саме за себе:

"Генеральна Асамблея ООН з тривогою відзначає спроби росії виправдати її територіальну агресію проти України нібито підставами викорінення неонацизму та підкреслює, що використання терміну "неонацизм" з метою виправдання територіальної агресії серйозно підриває справжні зусилля з протидії неонацизму".

В перекладі з дипломатичної мови це означає – досить брехати, в маячню про "неонацизм в Україні" більше ніхто не вірить.

А найсмішніше те, що росія опинилася в пастці – бо з цією правкою була змушена проголосувати за оновлений текст... із засудженням себе самої. І проголосувала".

Постпред України при ООН зазначив, що Україна зафіксувала це на найвищому рівні в ГА ООН. Як і той факт, що "абсолютно всі країни ЄС стали на наш бік".

"…скільки російських ЗМІ напишуть про епічне голосування Нєбєнзі за текст з включеним засудженням росії і згадкою про її територіальну агресію проти України?" – поцікавився Кислиця у Telegram.

Читайте також: Мобілізація в росії не дала очікуваних результатів, – ISW.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: