Від ворожої кулі загинув випускник Львівського університету Тарас Гаврилишин

1469249771
Фото: Географічний факультет до Перемоги

У боях за Україну загинув випускник географічного факультету Львівського університету, інструктор Морського пластування Гаврилишин Тарас

Про трагічну звістку написала на своїй сторінці у Фейсбук Юля Гвоздович.

"Велика втрата всього нашого пластового морського товариства "Чорноморців" та "Чорноморськи хвиль"... Неповторний чоловік, кремінь, "останній герой", провідник морського пластування, добродушний та позитивний любий мій друже... Сумую безмежно... Доброго вітру тобі у твоєму Останньому рейсі.. Тарас Гаврилишин загинув від ворожої арти на деокупованих територіях цього тижня. Прощання відбудеться у Львові, із елементами пластових церемоніалів та традицій морського Пластування. Про точну дату і час повідомимо згодом" - йдеться у дописі.

Також про цю трагедію повідомляють на сторінці Морського Пластування у соцмережі.

"Ми втратили друга ТТ - винятково багатогранну людину в якій поєднувались сила і ніжність, відвага і любов, сміливість і спокій…Українське Чорне море було так близько, тепер Тарас там, у Останньому Рейсі. Серед Чорноморців попередніх поколінь, які загинули за Україну", – йдеться у повідомленні.

Прощання відбудеться у Львові, із елементами пластових церемоніалів та традицій Морського Пластування. Про точну дату і час буде повідомлено згодом.

Тарас Гаврилишин

Довідково

Тарас Гаврилишин долучився до Пласту ще в 1997 році у Львові, належав до куреня "Чорноморці" . Член залоги козацької Чайка Спас. Зокрема організатор морських пластових походів Чорним морем у Стамбул та вишкільних походів річкою Дніпро. За багаторічне поширення ідеології українського мореплавства був нагороджений медаллю 100-річчя прапора ВМС ЗС України.

В перші дні повномасштабного вторгнення, разом із іншими побратимами з куреня "Чорноморці", зголосився добровольцем до лав Збройних сил України. Відбував службу у 45 артилерійській окремій бригаді. На початку листопада героїчно загинув, захищаючи Батьківщину на Херонщині.

Читайте про головні події за добу на Львівщині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: