Єврокомісія представить програму фінансової допомоги Україні на 18 млрд євро 

European Union flags at Berlaymont building

Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн провела розмову з Володимиром Зеленським, де повідомила президента про представлення наступного тижня програми фінансової допомоги на 2023 рік.

Про це повідомляє пресслужба Єврокомісії, пише Європейська правда.

Програма допомоги передбачає фінансування українського бюджету у розмірі до 1,5 млрд євро на місяць, що в загальному становить до 18 млрд євро. Обидва лідери визнали важливість забезпечення передбачуваного та регулярного фінансування основних функцій держави. Підтримка у формі пільгових довгострокових позик із покриттям процентних витрат також сприятиме реформам України та її шляху до членства в ЄС.

Президент фон дер Ляєн підтвердила, що ЄС продовжує надавати гуманітарну допомогу Україні, особливо взимку. Лідери також обговорили важливість забезпечення експорту української сільськогосподарської продукції у світ.

Президент Володимир Зеленський повідомив у Telegram, що провів розмову президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн.

"Провів розмову з Президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн. Обговорили макрофінансову допомогу Україні на поточний і наступний рік.

Крім того, поспілкувалися про важливість продовження зернової ініціативи для продовольчої безпеки світу, а також про посилення санкцій і протистояння діям Ірану, який підтримує агресію проти нашої країни" - написав Зеленський.

Читайте також: США закликають Зеленського продемонструвати готовність до переговорів із путіним, - ЗМІ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: