Незважаючи на те, що тиск зростає, європейці продовжують підтримувати українців

європейці

Інфляція та занепокоєння щодо ядерної зброї з’їдають певну підтримку війни в народі, але ключові уряди поки що залишаються ізольованими від тиску.

Про це пише The New York Times.

Висока вартість життя провокує страйки, протести та масове нарікання. Розмови про ядерну зброю посилили занепокоєння та спонукали деяких вимагати швидких переговорів. А президент росії путін залицяється до політиків, у тому числі до багатьох популістських партій правих і лівих, які загравали з ним у минулому.

Але хоча бункерний диктатор, можливо, зробив ставку на європейську втому та нетерпимість до труднощів, щоб розділити Альянс і стиснути його найслабших членів, за більш ніж вісім місяців війни росії проти України лідери ефективно використали масштаб викликів, щоб зробити громадськість жорсткішою.

Багато аналітиків вважають, що ці зобов’язання триватимуть до тих пір, поки Сполучені Штати триматимуть позицію, але перемоги республіканців на проміжних виборах у вівторок, деякі з яких сумніваються у вартості війни, можуть змінити ці очікування.

Незважаючи на деякі удари ногами та крики, уряди в усьому ідеологічному спектрі та на континенті — у Західній та Східній Європі, у Балтії та вздовж Середземномор’я — зберігають підтримку України та жорсткі санкції проти росії.Незважаючи на те, що останні опитування показують незначне зниження народної підтримки України в Європі, підтримка все ще залишається сильною, а лідери Німеччини, Франції та Італії — трьох найбільших країн континенту — здаються ізольованими від зовнішнього та внутрішнього тиску, щоб послабитися в недалекому майбутньому. Більшість із тих, хто виступає за негайний мир або повернення до  путіна, наразі перебувають у політичній опозиції.

«Звичайно, ми хочемо досягти миру, це мета для всіх, але неможливо досягти цієї мети, миру, без справедливості», — сказав Антоніо Таяні, новий міністр закордонних справ Італії, у короткому інтерв’ю у своєму офісі в середу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: