Путіна приберуть», - ексміністр закордонних справ Огризко

Screenshot_20221107-102046_Chrome

Режим диктатора Володимира Путіна в Росії незабаром розвалиться, переконаний ексміністр закордонних справ України Володимир Огризко.

Які обставини на це вказують- пояснив в інтерв'ю Радіо НВ ексміністр закордонних справ України Володимир Огризко.

— Професор політології Деніел Трейсман вважає, що ймовірність путчу у Кремлі не висока. Але він каже, що для диктатора Путіна небезпеку становить інша загроза — та вертикаль, яка замикається на ньому одному. На думку політолога, він не впорається з усіма викликами, що спричинить крах режиму. Після провалу під час війни, за його словами, більше року ніхто не тримається. Чи має він рацію? Які у Путіна є виходи з цієї ситуації?

— Мені цікаві ці міркування. Вони говорять про те, що якщо людина займається цією темою глибоко, то вона бачить тенденції.

Тенденції для Путіна є дуже негативними. Ми зараз не можемо передбачити, коли режим розвалиться, але це станеться. І розвалиться він з багатьох обставин.

Дослідник пише, що він не впорається з управлінням. Він уже зараз не може з цим управлінням впоратися, тому що ситуація починає ставати для нього непевною.

Ми бачимо, що відбувається в регіонах. Маю на увазі не серед населення. Там починаються значно глибші процеси: регіональні «еліти» починають розуміти, що центр стає дедалі слабшим. І це для Путіна є значно більшою загрозою, ніж усі потенційні, можливі невдоволення [суспільства], яких насправді не буде.

Хоча тут є теж один цікавий момент. Путін загнав себе і в іншу пастку. 24 лютого він оголосив про те, що «українське питання» повинно бути вирішеним. Це геноцид, ксенофобія, фашизм, рашизм — що завгодно, але в цей фашизм повірили 80% росіян. І вони сьогодні не бачать для Путіна можливості програти. Вони все одно його підтримують, попри всі поразки, яких зазнає російська армія в Україні. Вони все одно вірять у те, що Україну треба знищити. І у Путіна дуже складна ситуація. Хоча він сьогодні шукає можливостей для переговорів і засилає своїх «козачків» у різних країнах, розконсервовує свої «консерви», щоб вони говорили про необхідність цієї нової мирної ініціативи, але мир на умовах Києва для 80% росіян означатиме поразку Росії. Означатиме те, що «великая, непобедимая нация» отримала прямо в пику.

І що станеться в такій ситуації для Путіна? Це теж питання з багатьма невідомими. І тут теж є загроза для путінського режиму вже зсередини — не у вигляді якогось бунту проти тих речей, які відбуваються, а через «уязвленное самолюбие». І це теж треба враховувати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: