Судитимуть командира «миротворчої» бригади рф, який жорстоко поводивсяя зі полоненим та священником

суд

За жорстоке поводження з полоненим і священником судитимуть командира «миротворчої» бригади рф та його помічника.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Встановлено, що у березні цього року під час окупації села Богданівка Броварського району, командир «миротворчої» бригади зс рф наказав підлеглим шукати у селі військовослужбовців ЗСУ, Нацгвардії, тероборони, працівників правоохоронних органів та колишніх учасників АТО.

Окупанти взяли у полон бійця тероборони села. Застосовуючи фізичну силу, заступник командира допитував його, «вибиваючи» оперативну інформацію щодо сил оборони. Він залякував та принижував потерпілого, а після тортур залишив у підвали без їжі та з мінімальною кількістю води на декілька днів.

Пізніше його привели до центральної площі села, звідки у той час здійснювалась евакуація цивільного населення, у тому числі й членів родини полоненого. На очах у мирних мешканців командир бив беззбройного потерпілого.

Також встановлено, що заступник командира завдав тілесні ушкодження настоятелю храму у Богданівці. За його наказом священнослужитель зняв із себе весь одяг, після чого підозрюваний вдягнув йому на голову шапку так, щоб вона закривала йому очі, липкою стрічкою зв’язав руки за спиною та незаконно допитував.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: