Фінляндія допомагатиме перевозити українське зерно

зерно

Фінляндія візьме участь в операції з перевезення українського зерна, а також збільшить допомогу країнам Африканського Рогу, де понад 20 мільйонів людей потребують допомоги.

Фінляндія допоможе транспортуванню судна Всесвітньої продовольчої програми (ВПП) з перевезення зерна з України до Сомалі, йдеться у прес-релізі Міністерства закордонних справ, повідомляє Yle.

У той же час Фінляндія збільшить гуманітарну допомогу країнам Африканського Рогу, де понад 20 мільйонів людей потребують продовольчої допомоги. Ці країни особливо залежать від імпорту зерна з Росії та України, тож наслідки російської агресії сильно б'ють по регіону.

За даними Міністерства закордонних справ, наразі Фінляндія виділяє загалом 15,7 млн ​​євро як гуманітарну допомогу регіону. З них майже 7 млн. євро підуть на підтримку транспортування зерна по лінії ЗПС.

«Дуже важливо, щоб постачання зерна з України до країн Африканського Рогу тривало, і в цьому ми підтримуємо Всесвітню продовольчу програму», – зазначає міністр розвитку та зовнішньої торгівлі Вілле Скіннарі (СДП).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: