Кафе-бару у Львові на пл. Князя Ярослава Осмомисла не буде: реконструцію заборонили

Screenshot_20221108-181226_Chrome

Сьогодні, 8 листопада, на засіданні виконавчого комітету ЛМР прийняли рішення відмовити у наданні містобудівних умов та обмежень на реконструкцію ПП «Перлина Львова» незавершеного будівництва за рахунок надбудови та пристосуванням під кафе-бар на пл. Князя Ярослава Осмомисла, 3 – пл. Звенигородській, 4 у Львові.

Про це повідомляє ЛМР.

Таке рішення члени виконкому ухвалили, беручи до уваги невідповідність намірів забудови вимогам містобудівної документації - земельна ділянка на пл. Князя Ярослава Осмомисла, 3 – пл. Звенигородській, 4 розташована у кварталі змішаної (житлово-громадської) існуючої забудови в історичному ареалі міста, де відсутній затверджений історико-опорний план, який є невід’ємною частиною генерального плану.

Окрім того, за словами керівника управління архітектури та урбаністики Антона Коломєйцева, були застереження мешканців суміжних будинків щодо будівництва кафе-бару.

«Ми були на ділянці і там точились досить жваві громадські дискусії. Дійсно мешканці висловлювали свої побоювання щодо впливу цього об’єкту, зокрема що незавершений об’єкт будуть розбирати, проводити земляні роботи, монтувати там якісь елементи, а відтак все це може ставити під загрозу сусідні будівлі», - розповів головний архітектор Львова.

До слова, рішення щодо кафе-бару на пл. Князя Ярослава Осмомисла розглядали також восени минулого року. Тоді, зважаючи на обставини, його перенесли задля доопрацювання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: