Китайці представили новий безпілотник, що може нести 2 тонни ракет

Screenshot_20221108-074109_Telegram

Китайське телебачення продемонструвало новий вироб ВПК КНР — безпілотник Wing Loong-3, здатний нести понад дві тонни ракетного спорядження.



Повідомляється, що дальність дії БпЛА Wing Loong-3 — понад 10 тисяч кілометрів.

Дрон Wing Loong-3 вперше продемонстрували китайським та закордонним ЗМІ у неділю, за два дні до відкриття найбільшого в Китаї авіаційного шоу у провінції Гуандун на півдні країни, пише NHK.

Китайські ЗМІ повідомляють, що цей апарат, який може використовуватися як для розвідки, так і для бойових операцій, здатний нести понад 2 тонни ракет.

Згідно з цими повідомленнями, значні удосконалення порівняно з більш ранніми моделями ставлять цей БПЛА в один ряд із провідними у світі американськими дронами.

На думку спостерігачів, Китай прагне продемонструвати розширений масштаб своїх військових операцій Сполученим Штатам в умовах напруженості, що триває, в Тайванській протоці і Південно-Китайському морі.

Один із китайських журналістів заявив NHK, що чудові озброєння зміцнюють національну безпеку Китаю. Він сказав, що китайські технології зрівняються з американськими за п'ять-шість років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: