Найскладніша ситуація з електрикою - у Києві та на Харківщині, - Шмигаль

Screenshot_20221108-182348_Chrome

Найбільші проблеми з електропостачанням наразі у Києві, Київській та Харківській області. Зумовлено це прицільними ударами ворога по енергетичній інфраструктурі в цих регіонах.

Про це повідомив під час засідання уряду Прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Найскладніша ситуація з точки зору електроенергії у нас зараз у Києві, Київській та Харківській областях. Російські терористичні війська прицільно били по розподілу в цих регіонах, намагаючись знищити магістральні лінії та підстанції. Зараз енергетики працюють над тим, аби поступово зробити графіки відключень більш передбачуваними для людей та бізнесу», - зазначив Шмигаль.

Він додав, що паралельно уряд, енергетики, місцева влада та комунальники продовжують підготовку до зими. Закуповують резервне обладнання, готують додаткові пункти обігріву, активно ведуть перемовини з міжнародними партнерами про доставку в Україну необхідного обладнання та техніки, аби все швидко відремонтувати та бути готовими до різних ситуацій.

«Дякую сьогодні всім, хто відповідально ставиться до споживання електроенергії. Цим ви допомагаєте і нашим енергетикам збалансувати систему, і допомагаєте самі собі, адже чим менше споживання, тим менша вірогідність аварійних відключень. Докладаємо всіх зусиль, аби кожна родина в Україні була зі світлом і теплом», - резюмував очільник уряду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: