У Львові воїну пересадили нерв, щоб він знову міг ходити

314967299_2744607515674703_2418136065372220611_n

Львівські хірурги провели складну реконструктивну операцію зі пересадки нерва 25-річному захиснику з Харкова, якого було поранено на полі бою.

Про це пише Перше медобʼєднання Львова.

Олексій Свинар – родом з Харкова. Разом із батьком він пішов добровольцем на війну вже наступного дня після повномасштабного вторгнення. Служив на Ізюмському напрямку. Там же, поблизу села Краснопілля, чоловік отримав поранення. 

Того дня, 7 червня, Олексій виконував бойове завдання, однак потрапив під артобстріл. Уламки потрапили йому в ліву ногу: вразили стегнову кістку, вирвали частину тканин стегна та сідничний нерв. Внаслідок отриманої травми йому паралізувало кінцівку. Адже саме сідничний нерв відповідає за рухову функцію ноги.

Спершу – низка операцій в лікарнях Краматорська, Дніпра та Тернополя. Загалом -  9 хірургічних втручань. Далі – тривалий період лікування через загноєння рани. 

І лише тепер - реконструктивна операція – аутотрансплантація. Аби Олексій зміг ходити, хірурги Національного реабілітаційного центру «Незламні» взялися пересадити  пацієнту нерв. 

Вони взяли по нерву з обох гомілок та вшили їх на місце розірваного в ділянці стегна. Ця операція стала для Олексія десятою і, як сподіваються лікарі, заключною. 

Уже наступного дня після пересадки пацієнт почав відчувати нервове посмикування в нозі. І хоча зараз йому ще не можна підніматись з ліжка та ворушити кінцівкою, лікарі кажуть: відчуття в нозі свідчить про початок регенерації.

Після одужання Олексій хоче повернутись у свій бойовий підрозділ, аби продовжити боронити Україну на передовій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: