У Маріуполі окупанти знищили мурал зі зображенням дівчинки, яка постраждала від війни (відео)

milana-800x445

У Маріуполі російські окупанти знищили мурал «Мілана», де була зображена дівчинка, яка постраждала від обстрілів мікрорайона «Східний» в 2015 році.

Про це повідомляє Маріупольська міська рада.

«На цьому місці у Маріуполі був відомий мурал «Мілана». роійські окупанти повністю знищили його. Він був символом трагедії війни та надії на мир й відновлення», - йдеться у повідомленні. 

росія намагається знищити памʼять про трагедію маріупольців на «Східному» у 2015 році, коли проросійські бойовики обстріляли мирний квартал.

Саме тоді 6-річна дівчинка Мілана залишилася без матері. А сама вона пережила кілька операцій і заново вчилася ходити.

Довідка

24 січня 2015-го, Маріуполь здригнувся від вибухів: рашисти обстріляли «Градами» та «Ураганами» мікрорайон «Східний». 31 людина загинула, понад сотня отримали поранення.

Перший обстріл відбувся близько 09:25 за київським часом. З артилерії було обстріляно блокпости Збройних сил України та житловий мікрорайон «Східний» з РСЗВ БМ-21 «Град». За остаточною інформацією, загинуло 30 людей, поранено 128, серед загиблих і поранених є діти. Попадання снарядів були зафіксовані на вул. Київській, між школами № 5 і № 69. Горіли автомобілі, а в будинках повибивало шибки, один із снарядів потрапив у район Київського ринку. За повідомленням прес-служби АТО, у Маріуполі було пряме попадання «Градами». За даними ГУМВС України в Донецькій області 24 січня під час обстрілу було пошкоджено 79 об'єктів: 37 приватних будинків, 22 багатоповерхівки, 2 ринки, 8 магазинів, поштове відділення, 2 банківських установи, аптека, кафе та СТО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: