Уряд ухвалив постанову, яка звільнятиме від сплати податків на товари для опалювального сезону

тепло
Фото ілюстративне: з відкритих джерел

Уряд ухвалив постанову, яка звільнятиме від сплати ПДВ та мита на генератори, трансформатори та інше важливе енергетичне обладнання.

Про це повідомляє ЛОДА.

Вчора Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про затвердження постанови, яка звільнятиме від сплати ПДВ та мита товари для опалювального сезону. 

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання Уряду зазначив, що такі дії першочергово є важливими, аби пришвидшити ремонти, покращити забезпечення світлом і теплом, задовольнити попит населення, а також зменшити ціни на відповідну продукцію. 

«Коли ворог почав завдавати нищівних ударів по енергетичних об'єктах України, суттєво зріс попит на генератори, електричні двигуни, трансформатори, електричні акумулятори, водонагрівачі та обігрівачі, а також інші товари для енергетики та забезпечення тепла. 

Саме тому Львівська обласна державна адміністрація звернулася до Офіс Президента України, Верховна Рада України та Кабінет Міністрів України з проханням звільнити від оподаткування на період воєнного стану вищенаведені товари», – зазначив начальник ЛЬвівської ОВА Максим Козицький. 

Він додав, що тільки спільними зусиллями нам вдасться забезпечити стабільне постачання електроенергії та тепла до промислових об’єктів і населення. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: