Загинув херсонський колаборант Стремоусов, - ЗМІ

nBkSUhL2hFcumsa_JL6BrNOp2Z3z8Zj21iDEh_fH_nKUPXuaDyXTjHou4MVO6BCVoZKf9GqVe5Q_CPawk214LyWK9G1N5ho=ttCtfyJMOKQIZB7sn0_DXw

Так званий заступник голови «адміністрації Херсонської області» Кирило Стремоусов загинув у ДТП під Генічейськом.

Про це повідомляють російські ЗМІ, пише Главком.

Як саме це сталося – поки невідомо.

Зазначимо, що офіційного підтвердження загибелі Стремоусова поки немає. Інформація розмовсюджується лише ватниками і без фото чи відео доказів. 

Оновлено 15.21

Заступник голови адміністрації Херсонської області Кирило Стремоусов загинув у середу у дорожній аварії, повідомила керівниця некомерційної організації «Добро миру - Волонтери Криму» Валерія Петрусевич.

«Загинув Кирило Стремоусов, заступник губернатора Херсонської області. Інформація точна, знаю особисто. ДТП. Обставини - пізніше», - написала вона у своєму Телеграм-каналі.

В окупаційній адміністрації також підствердили смерть Стремоусова.

Оновлено 15.53

За словами очевидців у машину Стремоусова на повній швидкості вʼїхала фура, коли той зупинився перед пішохідним переходом.

Довідка

Після широкомасштабного вторгнення росії до України Стремоусов зайняв проросійську позицію. 16 березня 2022 року в будівлі Херсонської облради він очолив незаконне зібрання псевдооргану російської окупаційної адміністрації разом з місцевими колаборантами «Комітету спасіння за мир і порядок». Комітет ставив собі на меті переконати мешканців області, що українська держава втратила здатність управляти регіоном, та закликали до підтримки окупації рф.

17 березня 2022 року Херсонська обласна прокуратура відкрила проти Стремоусова процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом надання іноземній державі допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України).

Зокрема, Кирило Стремоусов пригрозив «інакомислячим» в окупованому Херсоні російським ув'язненням. Також у своєму відеозверненні Стремоусов пообіцяв «перепис населення» і покарання для «тих, хто жив на гранти».

Стремоусов також пообіцяв ввести на окупованій території в грошовий обіг російський рубль з 1 травня 2022 року, однак, попри гучні заяви, українська гривнязалишилася в обігу.

11 травня 2022 року Стремоусов заявив, що окупаційна адміністрація проситиме включити Херсонську область до складу російської федерації без референдуму як повноцінний регіон.Згодом у Херсоні масово з'явилися листівки, в яких оголошена нагорода в пів мільйона гривень за голову Стремоусова. Після цього Стремоусов втік з Херсона до тимчасово окупованого Донецька.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: