Чи будуть і далі вручати повістки чоловікам на вулицях, - пояснює головний військком Львівщини

Screenshot_20221110-195146_Chrome

Головний військком Львівської області полковник Олександр Тіщенко  каже, що видача повісток в громадських місцях буде проводитися "за необхідності і протягом дії воєнного стану".

Про це повідомляє ТСН.

Військові вручали повістки на вулицях, в громадських місцях. Як зазвичай проходили такі рейди? Як обиралось місце проведення, за яким принципом?   

Термін «рейди», як на мене, є недоречним. Мобілізаційні заходи щодо оповіщення військовозобов’язаних в громадських місцях проводилися уповноваженими групами від центрів комплектування. Для максимального охоплення обирались місця для оповіщення якомога більшої кількості осіб: вокзали, торгові центри, площі, великі вулиці тощо. Ці заходи планувались якраз для того, щоб виявити чоловіків, які не стали на військовий облік. Якби наші громадяни не порушували законів, потреби б у таких заходах не було. Та, на превеликий жаль, таким чином деякі особи пробують ховатись від виконання свого конституційного обов’язку.

Чи будуть і надалі вібуватися такі дії?

Ці мобілізаційні заходи спрямовані для захисту держави.

В першу чергу ми приводимо до ладу наш облік. Нам не потрібно вже і всіх до війська, нам потрібні фахівці, які затребувані зараз. Тому, якщо не буде іншого законодавчого інструменту для впорядкування обліку, нам доведеться і надалі проводити заходи оповіщення та уточнення даних в людних місцях. Ну і додам, що мобілізаційні заходи, в т.ч. оповіщення військовозобов’язаних, будуть проводитися за необхідності і протягом дії воєнного стану.

Як визначається їхня кількість, наприклад, в місяць?

Я вже зазначав, що протягом дії воєнного стану такі заходи будуть проводитись в тих місцях, які не заборонені законом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: