Під час відступу із західного берега Дніпра окупанти зруйнували мости та позалишали міни

армія рф
Фото: Генштаб ЗСУ. Ілюстрація.

Окупанти більше не мають змоги утримувати свої війська на західному березі Дніпра, адже українські воїни б'ють по шляхах, якими окупанти переправляють запаси.

Про це повідомили у воєнній розвідці великої Британії 10 листопада, посилаючись на заяву російського міністра оборони сергія шойгу, котрий наказав відвести війська із західного берега річки Дніпро в Херсоні.

Читайте також: Виведення військ з Херсона: що про це кажуть у Генштабі ЗСУ

Генерал сергій суровікін, командувач російськими силами в Україні, підтвердив, що вони відступлять на оборонні позиції вздовж річки Дніпро, пославшись на проблеми з постачанням як на головну причину такого рішення.

Під час відступу російські війська зруйнували кілька мостів і, ймовірно, заклали міни, щоб уповільнити та затримати просування українських сил, розповіли аналітики.

«Втрата західного берега Херсона, ймовірно, завадить росії досягти свого стратегічного прагнення прокласти сухопутний міст до Одеси», — вважають у британській розвідці.

Кажуть, що зважаючи на обмеження пунктів перетину окупанти будуть вразливими при перетині річки Дніпро. Цілком імовірно, що відхід триватиме кілька днів і його прикриватиме артилерійський вогонь.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: